Overslaan en naar de inhoud gaan

Penelope Fitzgerald – De engelenpoort

Fred Fairly, een jonge universitair natuurkundedocent aan St. Angelicus, fietst op een avond in het donker langs de weg. Dan komt plotseling een onverlichte boerenkar uit een oprit. Fred moet uitwijken en botst daardoor tegen een andere fietser, Daisy Saunders.

Fred en Daisy raken allebei bewusteloos en worden door de vrouw van een professor liefdevol in huis genomen. Omdat Daisy een trouwring draagt, gaat de gastvrouw ervan dat ze getrouwd zijn. Als Fred weer wakker is, is hij meteen verliefd op Daisy. Maar zij vertrekt, zonder een adres achter te laten. Zal hij haar ooit nog terugvinden?

Penelope Fitzgerald overleed in 2000, maar haar boeken worden nog steeds veelvuldig gelezen. En gelukkig voor de Nederlandse lezers brengt uitgeverij Karmijn verschillende boeken van deze auteur uit. Na ’De boekhandel’ en ’De blauwe bloem’ kunnen we nu genieten van ‘De engelenpoort’.

Fitzgerald weet hoe ze een prachtig verhaal moet vertellen. Ze heeft een prettige schrijfstijl en zorgt ervoor dat een verhaal als het ware tot leven komt. ‘De engelenpoort’ speelt zich in 1912 af; de tijd waarin de kwantummechanica in opkomst is. Je waant je als lezer echt in die tijd. Geweldig om te lezen hoe het er toen allemaal aan toe ging en hoe anders sommige zaken nu gebeuren. De hoofdstukken zijn kort en dat zorgt er mede voor dat het allemaal lekker vlot leest. Heerlijk!

Als je al van eerdere boeken van Fitzgerald hebt genoten, dan is ‘De engelenpoort’ zeker een aanrader. En mocht je nog niets van deze auteur gelezen hebben, dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen ;-).

Auteur: Penelope Fitzgerald
Titel: De engelenpoort
Genre: Roman
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Karmijn
ISBN: 9789492168115