Overslaan en naar de inhoud gaan

Petra Kruijt – Een jaar single

Jane heeft haar leven lang de ene relatie na de andere gehad. Als het uitgaat met haar meest recente vriend, besluit ze het anders te gaan doen: ze blijft minstens een jaar single. Jane trekt in bij haar beste vriendin Brigitte in Rotterdam-Noord en richt zich op zichzelf, haar werk en haar vriendinnen.

Maar er is één man, Pieter, die blijft opduiken. In haar leven én in haar gedachten. Wat moet ze nu? Toegeven aan de liefde, of vasthouden aan haar plan?

‘Een jaar single’ is een hedendaags feelgood roman, waarin allerlei actuele aspecten voorbij komen. Denk hierbij aan Tinderdates, blind dates, stappen tot zonsopgang… Dit zal zeker voor herkenning zorgen bij met name mensen tussen de 25 en 35 jaar. Dat betekent overigens niet dat alleen deze leeftijdsgroep van dit boek zal genieten. Petra Kruijt heeft met haar vlotte schrijfstijl gewoon een fijne roman geschreven, die veel mensen zullen aanspreken.

Kruijt heeft met Jane een leuk personage gecreëerd. Ze heeft een bepaald doel voor ogen, maar of ze dat gaat redden…? Haar beste vriendin Brigitte is precies het tegenovergestelde. Dat biedt een mooi evenwicht binnen het verhaal. En het leuke is dat het tweede boek uit de Single-serie (‘Eeuwig single’) vanuit haar beschreven zal zijn.

Het verhaal van ‘Een jaar single’ verloopt redelijk voorspelbaar, maar dat maakt het boek niet minder leuk. Jane maakt een mooie groei door en is aan het einde van het boek een sterker personage dan in het begin. Het is gewoon een heerlijk boek om even lekker in weg te duiken.

Auteur: Petra Kruijt
Titel: Een jaar single
Serie: Single
Genre: Roman
Aantal pagina's: 117
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020536751