Overslaan en naar de inhoud gaan

Petra Kruijt – Eindelijk single

Nadat ze is ontsnapt aan een gewelddadige relatie, is voor Syrah duidelijk dat ze voorlopig geen vaste man in haar leven hoeft. Ze stort zich op haar werk op een reclamebureau en het ‘daten’ met vriendinnen en zo is het leven helemaal goed. Omdat ze ondertussen het gevoel heeft zich te moeten verstoppen zodat haar ex haar niet vindt, heeft ze ook al genoeg aan haar hoofd.

Dan krijgt ze samen met collega John een project toegewezen waaraan ze samen tot in de overuurtjes werken en slaat er een vonk over die steeds moeilijker te negeren is.

Na het lezen van ’Een jaar single’ en ’Eeuwig single’ kun je met ‘Eindelijk single’ het derde deel uit de Single-serie lezen. Hierin staat Syrah centraal. De hoofdpersonages uit de andere twee delen (Jane en Brigitte) komen ook af en toe voorbij in dit derde boek. Heel leuk!

Hoofdpersoon Syrah heeft een pittige tijd achter de rug door haar huwelijk. Petra Kruijt laat haar lezers stukje bij beetje ontdekken wat ze heeft meegemaakt en hoe knap het is waar ze nu staat in het leven. De auteur schroomt niet om de onzekerheid van Syrah naar voren te laten komen als deze weer opsteekt. Dat maakt het personage als het ware nog menselijker en echter.

Het verloop van het verhaal is niet heel verrassend, vooral niet vanaf het moment dat Syrah intensief gaat samenwerken met John. Is dat erg? Wat mij betreft niet! Als lezer zie je de vonk tussen de beide personages bijna letterlijk overspringen in het boek en je bent benieuwd wat de beide personages ermee gaan doen. Al met al is ‘Eindelijk single’ een leuke aanvulling in de Single-serie. Lekker even ontspannen voor een paar uurtjes met een leuk boek.

Auteur: Petra Kruijt
Titel: Eindelijk single
Serie: Single
Genre: Roman
Aantal pagina's: 118
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543643