Overslaan en naar de inhoud gaan

Philip Kerr – Vergeven en vergeten

München, 1957. Na verschillende carrières in de loop der jaren werkt Bernie Gunther nu voor een verzekeringskantoor. Het is een logische stap: zowel politieagenten als verzekeraars zijn erbij gebaat leugenaars te ontmaskeren, en Bernie Gunther kan wat dat betreft bogen op een schat aan ervaring.

Bernie wordt naar Athene gestuurd om een claim voor een gezonken schip van een Duitser te onderzoeken. Als hij ontdekt dat het schip in kwestie ooit toebehoorde aan een Griekse Jood die werd gedeporteerd naar Auschwitz, is hij ervan overtuigd dat dit geen ongeluk was maar wraak. Dan wordt de Duitser dood gevonden, vermoord. De Griekse politie haalt Bernie over om te assisteren bij het moordonderzoek en hij wordt wederom meegezogen in de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de deportatie van de Joden van Thessaloniki.

‘Vergeven en vergeten’ is alweer het 13e deel in de reeks over Bernie Gunther. Door het onverwachte en vroegtijdig overlijden van Philip Kerr is dit boek nog waardevoller geworden voor de fans. Het blijkt niet het laatste boek uit deze reeks te zijn. Volgend jaar verschijnt bij Uitgeverij Boekerij nog één boek over Gunther, getiteld ‘Metropolis’.

Liefhebbers van deze reeks zullen ook enorm genieten van dit laatste boek. De auteur heeft wederom alles uit de kast gehaald om een spannende en boeiende thriller neer te zetten. Na een korte proloog kom je in het verhaal terecht en zit je er als lezer meteen in. De auteur verbindt historische elementen met spanning. Je ontdekt dat de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog nog hele lange tijd voelbaar zijn geweest in de maatschappij. En dat is het tot op de dag van vandaag misschien nog wel voor sommige mensen…

Als je eenmaal begonnen bent aan een boek van Kerr, wil je het liefste door blijven lezen. Dat is bij ‘Vergeven en vergeten’ ook het geval. De auteur heeft de geschiedkundige elementen uit het boek goed onderzocht. Dat maakt het verhaal alleen maar geloofwaardiger en boeiender. Wederom een geweldige thriller van de hand van Kerr… die met de Bernie Gunther-reeks een bijzondere erfenis heeft achtergelaten.

Auteur: Philip Kerr
Titel: Vergeven en vergeten
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582862