Overslaan en naar de inhoud gaan

Rachel Caine – Killman Creek

Haar schuilplaats aan Stillhouse Lake voldoet niet meer. Gwen laat haar kinderen veilig achter bij een goed bewapende buurman. Zelf gaat Gwen op jacht, met de hulp van Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers. Ze weet wat ze moet doen, ze heeft de kunst kunnen afkijken van een van de meest gestoorde moordenaars.

Maar waar ze tegen strijdt, is erger dan alles wat ze gevreesd had - een uitgekiend psychologisch spel met als doel haar te vernietigen. Gwen vertrouwt alleen nog op woede en wraak als ze haar prooi nadert. Eén ding is zeker: een van hen zal sterven.

Wat heb ik veel lovende recensies gelezen over ’Stillhouse Lake’ van Rachel Caine. Hoewel ik het begin van deze thriller superspannend vond, kon de rest van het boek me niet zo boeien. Hierdoor legde ik het boek vrij gemakkelijk weg, terwijl ik het liefste helemaal word meegezogen in een verhaal. Niet mijn soort thriller dus…

Van de uitgeverij kreeg ik ‘Killman Creek’ toegestuurd, het tweede deel over Gwen en haar gezin. Ondanks dat ik niet stond te juichen om aan dit boek te beginnen, besloot ik het toch een kans te geven. Het was tenslotte niet voor niets dat veel mensen zo enthousiast over deze thrillers waren.

‘Killman Creek’ bevat allerlei ingrediënten voor een zeer spannende roman: een klopjacht op een ex-man, een bizar psychologisch spel tussen twee exen en diverse onverwachte wendingen. Het boek gaat verder op de cliffhanger uit deel 1, wat de fans zeker zullen waarderen. Dit tweede deel leest wat mij betreft wel prettiger dan het eerste deel. Je raakt meer gevangen in het verhaal en je bent vooral benieuwd hoe het zal gaan aflopen. Toch is er iets dat we aan de boeken stoort, waardoor ik er niet lekker inkom. Smaken verschillen gelukkig… en heel veel mensen vinden de thrillers van Caine ijzersterk. Alleen ik behoor niet tot die doelgroep.

Auteur: Rachel Caine
Titel: Killman Creek
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045217161