Overslaan en naar de inhoud gaan

Rachel Caine – Wolfhunter River

Gwen Proctor ontsnapte aan haar echtgenoot, een seriemoordenaar, en redde haar familie. Het lukt haar echter niet om aan de bekendheid van haar echtgenoot te ontsnappen. Op internet zijn fanatieke burgerwachten nog steeds uit op wraak. Ondertussen wil Gwen nog maar één ding: een normaal leven opbouwen voor haar kinderen.

In een poging haar naam te zuiveren en haar kinderen te beschermen, treedt Gwen op in een talkshow op de televisie. Het blijkt een gruwelijke misrekening. Gwen ontvangt een vreemd telefoontje van een vrouw uit Wolfhunter River. De vrouw voelt zich bedreigd en vraagt om hulp. Maar tegen de tijd dat Gwen in de kleine, geïsoleerde plattelandsgemeenschap aankomt, is de vrouw dood...

Ondanks dat ik niet bijster enthousiast was over het eerste en het tweede boek over Gwen Porter, besloot ik ‘Wolfhunter River’ toch een kans te geven nadat ik het boek toegestuurd kreeg van de uitgeverij.

Rachel Caine begint haar nieuwste thriller met een spannende proloog. Je bent als lezer meteen nieuwsgierig wat deze gebeurtenis met Gwen Proctor te maken heeft. Ook de eerste hoofdstukken daarna houden je lekker in het verhaal. Op de een of andere manier heb ik “geen klik” met het hoofdpersonage. Dat zal meespelen waarom deze serie boeken van Caine me niet echt aanspreken.

Er gebeurt van alles in het verhaal, maar ‘Wolfhunter River’ kan me toch niet goed pakken. Ik leg het boek gemakkelijk even weg, terwijl ik het liefste als het ware helemaal word meegezogen in een verhaal. Liefhebbers van deze reeks zullen ook van dit nieuwste deel volop genieten. De epiloog laat ruimte over voor een eventueel vierde deel. Dat laat ik toch echt aan me voorbij gaan…

Auteur: Rachel Caine
Titel: Wolfhunter River
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045216980