Overslaan en naar de inhoud gaan

Rhiannon Fielding – Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Twinkel, een ondeugende eenhoorn, moet over tien minuutjes naar bed. Maar ze heeft nog zoveel te doen! Dansen, springen, elfjes achtervolgen, bij de trollen op bezoek… In een spannende reis telt dit verhaal af tot het bedtijd is. Lukt het Twinkel om op tijd in bed te liggen?

Het eerste dat opvalt als je het prentenboek ‘Over tien minuutjes naar bed naar kleine eenhoorn’ is de prachtige kaft. De eenhoorn ziet er heel mooi uit en komt op elke pagina terug. De glitters maken de kaft helemaal af. Erg leuk voor de jonge doelgroep.

Het verhaal is leuk en is niet te lang. Elke pagina kent ongeveer vier regels tekst in rijmvorm, waardoor de wat oudere kinderen de laatste zin telkens al kunnen afmaken. De illustraties van Chris Chatterton zijn een feestje om te zien. Ze zijn herkenbaar en mooi. Twinkel de eenhoorn komt overal terug. Maar als je goed kijkt, zie je bepaalde dieren ook vaker dan één keer voorbij komen. Wederom erg leuk gedaan!

De grote vraag in ‘Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn’ is natuurlijk of de eenhoorn op tijd gaat slapen. Voor het antwoord moet je gewoon even dit leuke en mooie prentenboek (voor)lezen. Aanrader als voorleesverhaaltje!

Auteur: Rhiannon Fielding
Titel: Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000372980