Overslaan en naar de inhoud gaan

Rianne Roes – Raak elkaar niet kwijt

De komst van een kind staat in de top drie van de grootste veranderingen in een mensenleven. Maar hoe voorkom je dat deze mooie en intense gebeurtenis het einde van jullie relatie betekent?

In ‘Raak elkaar niet kwijt’ lees je wat er in jezelf en binnen de relatie verandert na de komst van jullie kind. Door de inzichten die je hiermee krijgt, zul je de veranderingen en de daarbij horende twijfels en emoties beter begrijpen. Dit begrip geeft jou het vertrouwen om weer de regie over je eigen leven en jullie relatie te nemen. Want laten we eerlijk zijn: het voorkomen van een relatiebreuk is makkelijker gezegd dan gedaan.

‘Raak elkaar niet kwijt’ begint met een kort voorwoord van een psychotherapeut en een korte inleiding van Rianne Roes. Vervolgens begint als het ware je reis om de liefde tussen jou en je partner in stand te houden na het krijgen van een kind. Ik kan inmiddels uit ervaring zeggen dat moeder worden een zeer grote verandering is in je leven. Eén van de mooiste dingen uit mijn leven, dat ook. Je leven krijgt wel een hele andere wending. Dat laat de auteur in dit boek ook zien.

Roes heeft een fijne schrijfstijl en weet de zaken op een begrijpelijke manier te vertellen, waardoor dit boek prettig leest. ‘Raak elkaar niet kwijt’ is geen boek dat je in één ruk uit wil lezen. Je wil de behandelende zaken uit ieder hoofdstuk even goed verwerken en eventueel met je partner bespreken. De auteur geeft je nieuwe inzichten en laat je nadenken over bepaalde zaken. Niet alles zal op iedereen van toepassing zijn, maar het boek geeft zeker een aantal verhelderende inzichten. Aanrader om te lezen als je vader of moeder bent (geworden).

Auteur: Rianne Roes
Titel: Raak elkaar niet kwijt
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 296
Uitgeverij: Lucht
ISBN: 9789493272026