Overslaan en naar de inhoud gaan

Rob Kemps – Randverschijnselen

Rob Kemps trekt met zijn act Snollebollekes niet alleen volle feestzalen, hij is ook goed voor twee keer het GelreDome. In dit boek maakt u kennis met de andere kant van Kemps. Hij vertelt onder andere over zijn grote passie voor de chansons van Jacques Brel. En over de fascinatie voor de Parijse begraafplaats Père Lachaise, waar hij regelmatig rondleidingen geeft.

Rob Kemps was natuurlijk al bekend als gezicht van de Snollebollekes, maar hij verwierf nog meer bekendheid toen hij meedeed aan de wintereditie 2020/2021 van De Slimste Mens. Hij was leuk, kwam gevat uit de hoek en wist veel antwoorden. Zelfs zoveel antwoorden dat hij de allerslimste van dat seizoen was. Voor veel mensen een reden om zijn boek ‘Randverschijnselen’ aan te schaffen.

Tijdens het lezen van dit boek zit je voor je gevoel bij Kemps aan de keukentafel en luister je vol aandacht naar zijn verhaal. Zoals het opgeschreven staat, is haast zoals hij het aan je zou vertellen. Heerlijk dat er af en toe echte Brabantse uitdrukkingen tussen zitten. Door deze fijne schrijfstijl leest het verhaal lekker vlot. Leuk om te lezen hoe hij bij de Snollebollekes is gekomen en waar zijn liefde voor Franse chansons vandaan komt. Tussendoor wordt het verhaal opgesierd met een aantal mooie foto’s. Prachtig om Kemps helemaal in zijn element te zien tijdens het optreden.

Al met al is het lezen van ‘Randverschijnselen’ een mooie manier om het gezicht van de Snollebollekes én de Slimste Mens van 2020/2021 beter te leren kennen. Heerlijk om even tussendoor te lezen en te bekijken.

Auteur: Rob Kemps
Titel: Randverschijnselen
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Position Uitgevers
ISBN: 9789083053608