Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Donker water

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

Na ‘Het meisje in het ijs’ en ‘De stalker in de nacht’ is ‘Donker water’ het derde deel met inspecteur Erika Foster in de hoofdrol. Voor mij was dit boek een eerste kennismaking met dit personage én met de auteur Robert Bryndza. Het was een kennismaking die naar meer smaakt…

Meteen vanaf de proloog die zich in het verleden afspeelt, wordt het boek als het ware ingezogen. Wie zijn de personen uit deze proloog? Wat is er precies gebeurd? Wat heeft dat voor de rest van het verhaal te betekenen? De korte proloog nodigt uit om meteen verder te gaan lezen. Daar krijg je geen spijt van. Je belandt in een spannend en boeiend verhaal, waarin veel gebeurt. Ook al had ik de eerdere boeken over Erika Foster niet gelezen, het was allemaal prima te volgen. Het scheelt natuurlijk dat er in elk boek een andere zaak centraal staat.

Bryndza weet zijn lezers van het begin tot het einde te boeien met zijn verhaal. Het kent verrassende wendingen, spannende gebeurtenissen en een boeiend hoofdpersonage. Je kunt haast niet anders dan dit boek in één ruk uitlezen. Dan hoop je dat er nog meer boeken over dit personage zullen verschijnen. Als ik het dankwoord goed gelezen heb, is dit niet het laatste deel met Erika Foster geweest. Gelukkig kan ik tot die tijd de eerdere delen nog gaan delen.

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Donker water
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585115