Overslaan en naar de inhoud gaan

Ron Hartman – De Jager Variant - Het Narren Mat

Erik de Jager is als AIVD-agent hooggespecialiseerd in communicatie en ICT. Hij gaat undercover bij de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Business Relations Incorporated. De reden? Hij wil ontdekken hoe het komt dat ultra-geheime ontdekkingen van Nederlandse bedrijven continu worden gestolen en onder een andere naam op de markt verschijnen.

Dan ontdekt Erik dat zijn baas hem heeft uitgeleverd aan de Amerikaanse maffia. Hij besluit om meteen met de opdracht te stoppen en onder te duiken. Het gevolg hiervan is dat hij wordt neergezet als verrader en de boodschap krijgt om terug moet komen om zijn opdracht af te maken. Erik ziet dat echter niet zitten. Hij besluit zijn eigen weg te gaan… ook al wordt hij daarbij opgejaagd door diverse binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten.

‘De Jager Variant - Het Narren Mat’ begint met een spannend eerste hoofdstuk, waarbij je als lezer meteen enkele vragen hebt. Wie is Erik de Jager? Wat is er allemaal precies gebeurd? En welke gevolgen heeft dit? Ron Hartman zorgt er meteen voor dat je in het verhaal wordt meegezogen.

Je bent na dat eerste hoofdstuk wel eventjes bezig om te ontdekken wie wie nu precies is, maar ergens is dat juist ook wel de kracht van het verhaal. Achter wie zit Erik de Jager aan? En wie zitten er nu juist achter hem aan? Allerlei theorieën en complotten passeren de revue, waar je als lezer regelmatig mee de mist ingaat. Hartman zet je soms namelijk op het verkeerde been, waarna het verhaal een verrassende wending neemt. Heerlijk als dat gebeurt.

Naarmate de ontknoping vordert, ga je alleen maar sneller lezen omdat je wilt weten hoe alles in elkaar steekt. Dit alles bij elkaar maakt van ‘De Jager Variant - Het Narren Mat’ een uitstekend en boeiend thrillerdebuut dat naar meer smaakt. Op de website van Hartman las ik dat een tweede deel van deze serie in wording is. Ik ben benieuwd…

Auteur: Ron Hartman
Titel: De Jager Variant - Het Narren Mat
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: RH Publishing
ISBN: 9789081275002