Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruud ten Wolde – Ziek gelukkig

Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat?

‘Ziek gelukkig’ is een inspirerend en boeiend verhaal. Ruud ten Wolde schetst eerst een beeld hoe zijn ziekteproces is verlopen, waarna zijn relaas over geluk volgt. Knap hoe hij met zijn ziekte en alles daaromheen is omgegaan en hoe hij dit op papier heeft weten te zetten. Hij windt er geen doekjes om en vertelt op een eerlijke manier zijn verhaal. Daarbij laat hij de mooie en minder mooie momenten zien. Hij deelt zijn geluk maar ook zijn verdriet.

Het verhaal van ‘Ziek gelukkig’ lees je niet in één ruk uit, maar dat past ook niet bij het boek. Je wil zijn verhaal namelijk goed in je opnemen. Ten Wolde heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl. Ondanks dat het boek een zwaar onderwerp bevat, wordt het verhaal nergens heel zwaar. Dat komt mede door de humor die regelmatig voorbij komt. Het past helemaal bij de manier waarop hij op social media berichten plaatste.

Het is zonde dat Ruud zijn boeklancering niet meer mee heeft mogen maken. Wat zal hij veel mensen inspireren met zijn verhaal. Ziek of niet: pluk de dag, is één van de boodschappen uit het boek. Aanrader!

Auteur: Ruud ten Wolde
Titel: Ziek gelukkig
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 248
Uitgeverij: Lev
ISBN: 9789400513938