Overslaan en naar de inhoud gaan

Samuel Bjørk – Ik reis alleen

Op het Noorse platteland wordt iets gruwelijks gevonden. Aan een boom hangt een zesjarig meisje opgeknoopt met een springtouw. Ze draagt vreemde poppenkleren en heeft een label om haar nek met de tekst “Ik reis alleen”. Wat heeft dit te betekenen?

Inspecteur Holger Munch was werkzaam bij een speciaal onderzoeksteam. Maar na een intern onderzoek is dit team opgeheven en is Munch overgeplaatst naar een regionaal bureau. Totdat dit zesjarige meisje is gevonden en het hele land in rep en roer is. Het team wordt weer tot leven gewekt en het is aan Munch en zijn collega’s om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Daar is alles voor nodig. Dus ook de extreem getalenteerde maar net zo depressieve Mia Krüger. Krijgt Munch haar zover dat ze meewerkt aan de zaak? En lukt het Munch en zijn team om de dader te vinden voordat er meer slachtoffers vallen?

‘Ik reis alleen’ is het debuut van Samuel Bjørk. En wat voor debuut! Het verhaal is spannend, boeiend en vlot geschreven. Het boek bestaat uit zes delen met elk veel korte hoofdstukken. Deze hoofdstukken volgen elkaar snel op, waardoor je blijft lezen. Ondanks dat je even moet wennen aan alle namen, personages en hun rol, ben je vrij snel helemaal in het verhaal meegezogen.

Langzaamaan geeft Bjørk informatie over de verschillende personages in het boek. Je leert ze hierdoor een beetje beter kennen, maar eigenlijk wil je nog meer over hen weten. Hopelijk volgt er na dit spannende debuut nog een boek over het speciale onderzoeksteam.

Het verhaal van ‘Ik reis alleen’ maakt je nieuwsgierig. Welke gek zit erachter de moord van een zesjarige meisje? Zullen er nog meer slachtoffers vallen? Wat hebben de verschillende geïntroduceerde personages met het verhaal te maken? Hoe verder je leest, hoe meer je te weten komt maar ook hoe meer vragen je krijgt. De auteur heeft dit verhaal knap geschreven. Na een spannende en verrassende ontknoping zijn al je vragen beantwoord. Samuel Bjørk is een auteur om te onthouden!

Auteur: Samuel Bjørk
Titel: Ik reis alleen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 399
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024565559