Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanne Hillemans – Bewaak mijn hart

Noraly Winters’ leven is heel gewoon. Een paar avonden per week werkt ze in haar favoriete café en daarnaast heeft ze een ‘volwassen’ baan bij een bank. Het enige afwijkende: ze wordt overal gevolgd. 24/7 wordt ze beveiligd tegen de vijanden van haar vader, die opereert in het criminele circuit.

Volgens zijn strikte instructies negeert ze haar beveiligers en bijna zou ze vergeten dat ze altijd in de gaten gehouden wordt. Tot er een nieuwe persoonlijke beveiliger voor haar wordt ingeschakeld: Chris. Met zijn mysterieuze uitstraling en doordringende blik valt hij haar meteen op. En zij hem ook… Noraly wil zo min mogelijk te maken hebben met haar vaders wereld, maar wat als ze Chris niet uit haar gedachten krijgt?

In het begin van ‘Bewaak mijn hart’ heb je even de tijd nodig om aan het verhaal te wennen. Wie is Noraly? Wat is haar verleden? Hoe komt het dat ze is wie ze is? Ze lijkt in eerste instantie een normale twintiger met de gewone issues… totdat je ontdekt dat ze 24/7 bewaakt wordt vanwege haar vader. Dan wordt je nieuwsgierigheid direct gewekt. Wat doet haar vader precies? Is Noraly echt al eens in gevaar geweest? Hoe lang blijft ze dit volhouden? Sanne Hillemans weet vanaf dat moment de lezers goed in haar verhaal te trekken én te houden.

Stukje bij beetje laat de auteur je ontdekken hoe alles in elkaar steekt én ben je tegelijkertijd getuige van een belangrijke, nieuwe gebeurtenis in het leven van Noraly. Wat deze gebeurtenis precies is, zal ik niet verklappen. Het geeft deze roman in ieder geval wel een mooi tintje. De spanning is daarnaast ook regelmatig voelbaar in het verhaal. Je gaat daarbij nadenken hoe je zelf zou zijn in een soortgelijke situatie. Ook al is het heel lastig voorstellen totdat je er zelf inzit…

Hillemans heeft met ‘Bewaak mijn hart’ een mooie roman met spannende elementen geschreven, waarin je wil blijven lezen als je eenmaal door het verhaal gegrepen bent. De ontknoping is ietwat verrassend en tegelijkertijd zag je zoiets wel aankomen. Het past uitstekend binnen het verhaal en had eigenlijk niet anders mogen zijn.

Auteur: Sanne Hillemans
Titel: Bewaak mijn hart
Genre: Roman
Aantal pagina's: 275
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206804