Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Jio – Bloesem in de nacht

Seattle, mei 1933. Alleenstaande moeder Vera Ray geeft haar driejarige zoontje Daniel een nachtzoen en vertrekt naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel waar ze werkt. De volgende ochtend heeft een late sneeuwstorm de hele stad bedekt, en haar zoon blijkt diezelfde nacht te zijn verdwenen. Buiten op straat ligt zijn teddybeer, verlaten in de sneeuw.

Seattle, mei 2010. Claire Aldridge, journaliste bij de Seattle Herald, krijgt de opdracht een reportage te maken over het zeldzame fenomeen "sneeuwstorm in mei', dat dit jaar voor het eerst in bijna tachtig jaar weer heeft plaatsgevonden. Bij haar onderzoek stuit ze niet alleen op het verhaal van de ontvoering - die nooit werd opgelost - maar ook op verbazingwekkende overeenkomsten tussen de levens van Vera Ray en haarzelf…

Na een kort voorwoord van de Sarah Jio over het ontstaan van dit boek, begint het verhaal. Afwisselend lees je in ‘Bloesem in de nacht’ vanuit het verleden (in de persoon van Vera) en het heden (in de persoon van Claire). Door de gebeurtenissen uit het heden weet je al vrij snel dat er in het verleden iets verschrikkelijks is gebeurd. Het precieze hoe en waarom wordt stukje bij beetje blootgelegd. Dat maakt het een boek dat je het liefste in één ruk uit wil lezen. Wat is er allemaal in het verleden gebeurd? En wat heeft dat te maken met het heden?

De prettige schrijfstijl van Jio, de verschillende gebeurtenissen die elkaar in redelijk vlot tempo opvolgen en de afwisseling in heden en verleden maken van ‘Bloesem in de nacht’ een heerlijke roman om te lezen. Richting de ontknoping van het verhaal ga je steeds sneller lezen omdat je gewoon wil weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Deze auteur heeft er absoluut een fan bij.

'Bloesem in de nacht' werd eerder uitgegeven onder de titel 'Bloesem in de sneeuw'.

Auteur: Sarah Jio
Titel: Bloesem in de nacht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022581155