Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Jio – Die avond aan het meer

New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York. Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire.

Seattle, jaren ‘50. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer.

Na een eerste kennismaking met Sarah Jio (via ‘De geheimzinnige tuin’) was ik benieuwd geworden naar andere verhalen van deze auteur. Gelukkig heeft ze nog meer boeken geschreven, waardoor ik voldoende keuze had voor een volgend boek van haar hand.

Met ‘Die avond aan het meer’ heeft Jio wederom een heerlijk boek geschreven. Wat haar boeken onder andere zo interessant maken, zijn de wisseling tussen heden en verleden en hoe dit met elkaar verweven lijkt te zijn. In dit boek speelt het verleden zich af met hoofdpersonage Penny in de jaren ‘50 van de vorige eeuw op een woonboot en woont hoofdpersonage Ada in 2008 tijdelijk op diezelfde woonboot. Erg leuk gedaan!

Het ene hoofdstuk lees je vanuit Penny en het volgende vanuit Ada. Dat houdt de spanning en de vaart in het verhaal. Soms eindigt een hoofdstuk met een spannende gebeurtenis dat je meteen verder wil met dat personage, maar dan komt er eerst nog een fragment van het andere personage voorbij. De auteur weet hoe ze haar lezers geboeid in het boek moet houden.

Ondanks dat sommige gebeurtenissen ietwat voorspelbaar zijn, zorgt ‘Die avond aan het meer’ voor een aantal ontspannen leesuurtjes met een kleine verrassing tijdens de ontknoping. Heerlijk!

Auteur: Sarah Jio
Titel: Die avond aan het meer
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022577509