Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Morgenthaler – Droomuitzicht

De carrière van voormalig Hollywood-lieveling River Lane is bergafwaarts aan het gaan. Vastbesloten om een nieuwe start te maken, achter de camera dit keer, wil ze een documentaire opnemen over het pittoreske stadje Moose Springs, Alaska. Dat zou eenvoudig moeten zijn, maar de bewoners moeten niks hebben van River.

Easton Lockett mag dan een goedmoedige reus zijn, hij weet het een en ander van survival. Als hij iedereen bij de les houdt, kan hij River en haar crew veilig over Mount Veil leiden. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De natuur is wilder dan ooit, de cameraman is vastbesloten in een ravijn te belanden en de actrice is mooi, maar kent geen angst. Vallen voor River maakt zijn werk er niet makkelijker op, en hij weet niet hoe lang hij haar prachtige lach nog kan weerstaan.

‘Droomuitzicht’ is het tweede deel uit de Moose Springs-serie van Sarah Morgenthaler, waarin je leest over het doen en laten in een stadje in Alaska. De drie boeken zijn in principe los van elkaar te lezen, maar het is wel zo leuk om ze op volgorde te lezen zodat je alles weet wat er zich in Moose Springs heeft afgespeeld.

Het verhaal van ‘Droomuitzicht’ komt rustig op gang. Net zoals bij de voorgaande delen heb je als lezer even de tijd nodig om de hoofdpersonages te leren kennen. Wie zijn River en Easton precies? Wat wordt hun rol binnen het verhaal? En hoe lang duurt het voordat ze verliefd worden op elkaar? Dat laatste verwacht je in ieder geval als je aan dit boek begint…

Morgenthaler weet haar lezers uiteindelijk wel weer helemaal mee te nemen in het verhaal. Het is wederom genieten van de mooie omgeving van Moose Springs en ook de kenmerkende humor van de auteur komt geregeld voorbij. Niet alles binnen het verhaal verloopt even verrassend, maar dat maakt voor het leesplezier verder niets uit. Als je van de voorgaande delen uit de Moose Springs-serie hebt genoten, dan is ‘Droomuitzicht’ zeker ook een aanrader. Lekker even wegdromen in een andere wereld; wie wil dat nu af en toe niet?!

Auteur: Sarah Morgenthaler
Titel: Droomuitzicht
Serie: Moose Springs
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400513211