Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia M.N. Oudshoorn – Breekbaar geluk

Liv kan haar geluk niet op: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex-vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit.

Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.

Het verhaal van ‘Breekbaar geluk’ gaat verder waar ’Recept voor geluk’ is gestopt. Saskia M.N. Oudshoorn geeft vooraf een korte samenvatting van het eerste deel. Dat is heel handig, zeker als het even geleden is als je het vorige boek hebt gelezen.

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Liv, en soms vanuit Matthew. Je leert hen beiden steeds beter kennen en je kunt als lezer hun gevoelens en gedachten lezen. Hierdoor weet je soms meer dan de personages zelf… en wil je op bepaalde momenten echt even “inbreken” in het verhaal. Dat laat zien dat je helemaal in het boek wordt opgenomen.

‘Breekbaar geluk’ is wederom een fijn verhaal, waar wat meer diepgang in zit dan in het eerste deel door sommige heftige gebeurtenissen. Eén beslissing van Liv snap je alleen niet. Zonder spoilers weg te geven, kun je niet begrijpen wat Liv in het begin van het verhaal doet. Oudshoorn geeft gaandeweg het verhaal een verklaring, maar je kunt er als lezer niet echt bij dat het hoofdpersonage dit gedaan heeft. Verder is het een mooi verhaal met een hele fijne ontknoping. De epiloog maakt je nieuwsgierig naar het derde deel uit deze serie.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: Breekbaar geluk
Serie: Recept voor geluk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 246
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533444