Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia M.N. Oudshoorn – Eindeloos geluk

Laurens van Rooijen en Kate Young zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Een totale verrassing voor Laurens: hij had net zijn droom voor een eigen restaurant geparkeerd. Het liefst wil Laurens echter van niemand afhankelijk zijn; hij heeft er dan ook moeite mee het cadeau te accepteren, hoewel Kate niets liever wil dan dat hij het doet.

Daarnaast komt Kate erachter dat Laurens een belofte aan zijn ex-vriendin Charlie heeft gedaan. Maar niet alleen Laurens vertelt weleens eens keer iets niet, Kate heeft een nog veel groter geheim…

Na het lezen van ’Grenzeloos geluk’ hoopte je als lezer dat Saskia M.N. Oudshoorn ooit nog een vierde deel in de Recept voor geluk-serie zou schrijven. Je voelde aan alles dat het verhaal van Laurens en Kate nog niet klaar was… en dat bleek inderdaad het geval te zijn. Met ‘Eindeloos geluk’ heeft de auteur het vierde deel geschreven.

In dit nieuwste deel lees je zowel vanuit Laurens als vanuit Kate. Je ontdekt al snel dat beide personages geheimen hebben die ze niet meteen met hun partner delen. Als lezer weet je hierdoor veel meer en kun je sommige reacties beter snappen dan dat de personages uit het boek het kunnen. Je vraagt je wel regelmatig af waarom Laurens en Kate niet alles tegen elkaar durven te zeggen. Dat geldt met name voor Kates geheim. Zonder dit te willen verklappen, lijkt me het toch wel iets dat je met je partner wil delen. Al is het alleen maar om steun van hem te krijgen en er samen over te kunnen hebben. Dat klinkt nu waarschijnlijk vrij cryptisch, maar als je het boek leest (of gelezen hebt) snap je wat ik bedoel. De manier waarop Kate hiermee omgaat, zorgde ervoor dat ik niet altijd helemaal lekker in het verhaal zat. Want waarom zou je bepaalde zaken uit je leven niet delen met één van de belangrijkste personen uit je leven? Dat geldt overigens ook voor Laurens. Je kiest voor elkaar, je trouwt met elkaar en dan durf je bepaalde grote gebeurtenissen niet met elkaar te delen. Natuurlijk delen partners echt niet alles met elkaar, maar toch vond ik dit soms lastig te rijmen binnen de relatie van de beide hoofdpersonages.

Oudshoorn heeft verder met ‘Eindeloos geluk’ een prima roman geschreven. Het was leuk om Kate en Laurens nog wat beter te leren kennen én om de andere personages nog eens voorbij te zien komen, maar het was voor mij niet het beste deel uit de serie. Het snelverlopende einde speelde daarbij ook een rol. Als de auteur daar net wat meer pagina’s aan had besteed, dan had ik het einde toch wat sterker gevonden.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: Eindeloos geluk
Serie: Recept voor geluk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 253
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774537350