Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia M.N. Oudshoorn – Recept voor geluk

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken.

Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Als dat maar goed gaat…

Saskia M.N. Oudshoorn heeft een hele prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor je als lezer met veel plezier ‘Recept voor geluk’ leest. Je leeft vanaf het begin met Liv mee en je gunt haar een goedlopend eigen bedrijf (zónder Onno). Je springt bijna een gat in de lucht als Liv haar droom achterna gaat… en je hoopt dat ze Onno gauw de deur wijst. Heerlijk als een auteur het voor elkaar dat je een bepaald personage niets vindt.

Het verhaal van ‘Recept voor geluk’ gaat voornamelijk over het klussen in Liv’s eigen winkelpand en wat daar allemaal bij komt kijken. Oudshoorn weet de strubbelingen van Liv goed weer te geven en ze laat zien dat niet alles zomaar volgens plan verloopt. Haar huurbaas en diens zoon zijn als het ware twee geschenken uit de hemel. Hoe beter je hen leert kennen, hoe meer je hun acties gaat begrijpen.

Het verhaal kent ook de nodige humor, waardoor je af en toe lekker even hardop wil lachen. Richting het einde van het verhaal krijg je op bepaalde vragen antwoord en vallen sommige zaken op hun plaats. Gelukkig is er nog meer dan nog ruimte voor een volgend deel over Liv. Je bent bijvoorbeeld erg benieuwd hoe de patisserie zal gaan lopen…

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: Recept voor geluk
Serie: Recept voor geluk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 244
Uitgeverij: Sweek
ISBN: 9789463984508