Overslaan en naar de inhoud gaan

Sophie Wester – Een lege plek

Birgit Zilver is een succesvolle arts in haar eigen vruchtbaarheidskliniek. Wanneer haar ex-vriend Sander vraagt of ze hem en zijn vrouw Annabel wil helpen met hun kinderwens, is Birgit zo overrompeld dat ze toestemt.

Kort daarna krijgt ze te maken met heftige bedreigingen en raakt ze de controle over haar leven kwijt. In een wanhopige poging om de regie weer terug te krijgen, maakt Birgit een grove inschattingsfout.

Sophie Wester is het pseudoniem van schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné. Samen schrijven ze thrillers met subtiele humor en verrassende plots. ‘Een lege plek’ is hun tweede thriller.

‘Een lege plek’ begint met een spannende proloog die meteen een aantal vragen oproept. Wie is de hij-persoon? Wie is Birgit Zilver? En wat is er aan de hand? Je bent meteen getriggerd om verder te gaan lezen.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit hoofdpersonage Birgit verteld. In eerste instantie krijg je weinig hoogte van haar, waardoor je weinig met haar hebt. Ze komt heel afstandelijk en zakelijk over. En ondertussen heb je het idee dat er zich in het verleden van alles heeft afgespeeld. Hoe of wat precies… dat ontdek je gaandeweg het verhaal. Wester heeft ervoor gekozen om dit vooral via herinneringen van Birgit naar voren te brengen. Interessant gedaan!

Toch duurde het wel even voordat het verhaal me echt te pakken kreeg. Je bent wel benieuwd wie er achter de bedreigingen zit, wat er nu precies met Sander en zijn vrouw aan de hand is en hoe Birgit is geworden wie ze is. Doordat je met name met Birgit geen echte band weet op te bouwen, blijft het allemaal wat op afstand voor je. Richting de ontknoping loopt de spanning op en krijg je uiteindelijk op al je vragen antwoord. Dat maakt van ‘Een lege plek’ uiteindelijk wel een prima thriller.

Auteur: Sophie Wester
Titel: Een lege plek
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096838