Overslaan en naar de inhoud gaan

Stine Jensen – De verleiding

Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Insta ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp in… Ommen. Tot haar grote schrik moet ze haar telefoon voor een week in­leveren en de natuur in.

Tijdens deze week ontmoet ze Rowan, een ­jongen van haar leeftijd, die kampt met een zware game­verslaving. Ze krijgen een bijzondere band en alles lijkt op een ­romantisch avontuur uit te draaien, tot hun verblijf plotseling een andere wending neemt.

Stine Jensen schrijft in ‘De verleiding’ over een zeer actueel onderwerp: de verslaving aan mobiele telefoons. Hier heeft niet alleen de jeugd last van, maar het geldt ook voor een heleboel volwassenen. In dit verhaal staat een puber centraal, die al heel wat voor haar kiezen heeft gehad en veelvuldig op haar telefoon zit. De jonge doelgroep zal zich op de een of andere manier wel kunnen herkennen in Noor. Dat zorgt ervoor dat het verhaal goed kan gaan leven bij de jeugd.

Jensen heeft een fijne en toegankelijke schrijfstijl. Ze gebruikt relatief korte hoofdstukken en heeft zich goed ingeleefd in haar primaire doelgroep. Doordat ‘De verleiding’ geen heel dik boek is, nodigt het hoogstwaarschijnlijk snel uit om te gaan lezen. Ondanks dat het geen dikke pil is, heeft de auteur er een prima afgerond verhaal van gemaakt. Er gebeurt van alles en het eindigt als een goed afgerond geheel. Aanrader voor pubers én hun ouders!

Auteur: Stine Jensen
Titel: De verleiding
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 80
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020609585