Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Siervuurwerk en sneeuwvlokken

Sophie is net aangekomen in New York, waar ze voor de enorme uitdaging staat zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd. Om het allemaal nog een tandje ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet bepaald over te lopen van enthousiasme over Sophies terugkeer.

Net als het hart haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken…

‘Siervuurwerk en sneeuwvlokken’ vormt een mooie afsluiting van de Liefde, natuurlijk-serie. Dit vierde boek past net als de andere delen uitstekend binnen de reeks. Het kent wederom eenzelfde soort verloop met een heel mooi afsluitend geheel. Als lezer wil je alleen nog helemaal geen afscheid nemen van de vier vriendinnen.

Het stukje ‘wat voorafging’ is erg fijn om te lezen, omdat niet iedereen de serie boeken in één keer achter elkaar zal lezen. Op deze manier weet je weer even hoe het ook alweer precies zat met Sophie.

Nadat je Cleo, Kim en Abigail beter hebt leren kennen, is het leuk om Sophies verhaal te ontdekken. Door de beeldende omschrijvingen waan je je echt even in New York (zeker als je ooit al eens in die stad bent geweest) en krijg je een goed beeld van Sophies leven in de grote stad. Dit verhaal staat vol verschillende emoties: teleurstellingen rondom afwijzingen voor banen, de spanning bij een eerste werkdag, het verdriet vanwege Liam, de angst als Sophies vader in het ziekenhuis terechtkomt… Je leeft continu mee met Sophie. Echt goed gedaan!

Het allerlaatste hoofdstuk vormt een echte passende afsluiting van de hele serie. Heeft er zich al iemand gemeld om hier een fijne televisieserie van te maken? Ik ben voor!

Auteur: Susan Muskee
Titel: Siervuurwerk en sneeuwvlokken
Serie: Liefde, natuurlijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 243
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047205524