Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Peters – Reken maar

Nadat haar relatie met Kevin stuk is gelopen, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk en ze kan goed met hem praten.

Ze leert hem steeds beter kennen, maar ontdekt tegelijkertijd een aantal vreemde trekken bij hem. Wat hebben die te betekenen? Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand?

De romans van Suzanne Peters kenmerken zich door het behandelen van maatschappelijke onderwerpen. Zo heeft ze het in ‘Daar zijn vrienden voor’ onder meer over verliefdheid op een getrouwde baas en in ‘Getekend’ onder andere over onzekerheid. Ook in haar dertiende roman ‘Reken maar’ komen twee belangrijke onderwerpen naar voren. Welke dit zijn, laat ik hier in het midden omdat ik anders een deel van het verhaal al verklap. Wat ik wel kan zeggen, is dat de titel prachtig gekozen is en dat de auteur zich goed verdiept heeft in de onderwerpen. Dat blijkt ook uit haar nawoord.

Peters heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het boek lekker vlot leest. Je leert Jasmine goed kennen als een directe en onafhankelijke vrouw. Ze weet wat ze wil en ze heeft er best wat voor over om het voor elkaar te krijgen. Niet elke beslissing die ze neemt, vind je als lezer even logisch. Ook lijkt ze soms wat snel te willen gaan, maar het is duidelijk dat Jasmine niet bij de pakken neer blijft zitten na haar verbroken relatie.

Het verhaal van ‘Reken maar’ speelt zich in een relatief kort tijdsbestek af. Toch verbaast het je dat haar vrienden en familie uit de Randstad in die tijd niet een keer zijn langsgekomen in haar nieuwe woonplaats. Voor de rest heeft Peters wederom een fijne (liefdes)roman geschreven. In haar nawoord laat ze weten dat ze bezig is met een nieuw boek rondom één van de personages uit dit boek. Ik ben benieuwd welke (maatschappelijke) onderwerpen ze daarin centraal zet; eens kijken of mijn vermoedens uitkomen…

Auteur: Suzanne Peters
Titel: Reken maar
Genre: (Liefdes)roman
Aantal pagina's: 267
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603343