Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Midwinter

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds echter begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld.

Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog mee te gaan met een vriendengroep die de beroemde Grand Tour de Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

Het verhaal van ‘Midwinter’ wordt vanuit Alice verteld. Je leert haar hierdoor goed kennen, doordat je haar gevoelens en gedachten kunt lezen. Door middel van een terugblik naar het verleden ontdek je wat ze in het verleden heeft meegemaakt, waardoor ze de vrouw is geworden die ze nu is. Het is prettig dat Suzanne Vermeer die terugblik in het begin van het boek zet. Je hebt die informatie namelijk wel nodig om de rest van het verhaal goed te kunnen volgen.

Vermeer heeft een toegankelijke schrijfstijl, waardoor het verhaal prima leest. Als je al meer boeken van deze auteur hebt gelezen, weet je wat je ongeveer te wachten. Het zijn fijne boeken om lekker even tussendoor te lezen. Je waant je even op een andere (in dit geval: winterse) bestemming, waar je even in kunt wegduiken.

De ontknoping van het verhaal zie je al wel van verre aankomen. De fragmenten die je tussendoor vanuit de dader leest, dragen daaraan bij. Je hebt al gauw een idee wie daarachter zit en dat blijkt ook uit te komen. Dat neemt verder niet weg dat je een paar prima leesuurtjes hebt tijdens het lezen van ‘Midwinter’. Liefhebbers van deze auteur zullen ook van deze nieuwste thriller genieten.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Midwinter
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400512481