Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Roadtrip

Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn.

Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt wanneer het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden…

De proloog van ‘Roadtrip’ zorgt ervoor dat je als lezer meteen geïnteresseerd bent in het verdere verhaal. Dit korte fragment roept een aantal vragen op, waar je graag antwoord op wil krijgen. Wat is daar gebeurd? Wie zijn Theo en Paula? Welke waarheid dient er verteld te worden? Je hebt direct zin om verder te lezen.

Suzanne Vermeer laat haar lezers stukje bij beetje ontdekken wat er is gebeurd en wat de proloog met de rest van het verhaal te maken heeft. Aan de ene kant lees je over een roadtrip van een verliefd, ouder stel, maar aan de andere kant merk je al vrij snel dat er meer speelt. Paula heeft geheimen voor Theo maar andersom is ook niet alles klip en klaar. Heerlijk! Dit zorgt er namelijk voor dat je helemaal in het verhaal wordt meegezogen en zo snel mogelijk wil ontdekken hoe het in elkaar steekt.

Die spanning weet Vermeer het gehele verhaal vast te houden. ‘Roadtrip’ verveelt nergens en zorgt voor een aantal fijne en spannende leesuurtjes. Als je dan het boek uit hebt gelezen, dan kan het haast niet anders dan dat er een vervolg komt. Deze zomer verschijnt ‘Koraalrif’, waar het avontuur van ‘Roadtrip’ verder zal gaan. Ik kijk er al naar uit…

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Roadtrip
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514492