Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Sneeuwengelen

Zes vrouwen vormen vanaf hun Leidse studententijd een hechte vriendinnenclub. Ze noemden zichzelf ‘De Sneeuwengelen’. Ze deelden lief en leed met elkaar en gingen ieder jaar gezamenlijk op wintersport. Ook na hun studies hielden ze contact. Ze waren succesvol in hun werk en iets minder succesvol in de liefde. Alles leek te kloppen… totdat één van hen overlijdt.

Het overlijden van Daphne komt hard aan bij iedereen, maar tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de vrouwen nog hechter met elkaar worden. Maar is dat wel zo? Na een bizar ongeluk staan de verhoudingen op scherp. Was het wel een ongeluk? Of is er meer aan de hand? De eens zo perfecte vriendinnengroep staat onder druk…

Suzanne Vermeer heeft met ‘Sneeuwengelen’ een echt winters verhaal geschreven. Haar boeken staan bekend als thrillers, maar dit laatste boek oogt meer als een roman dan als een echte thriller. De vriendinnen hebben elk hun eigen problemen, waar de auteur de nodige aandacht aan geeft. Daardoor leer je ze wel wat beter kennen, en vraag je je tegelijkertijd af welke geheimen de vrouwen allemaal voor elkaar (en voor jou als lezer) verborgen houden. Op een gegeven moment komen er wel wat spannende elementen in het verhaal, maar je zit nergens op het puntje van je stoel. Het ontbreekt jammer genoeg aan échte spanning.

Het verhaal is eenvoudig geschreven, waardoor het lekker gemakkelijk leest. Vermeer kent de kunst om ideale vakantieverhalen te schrijven. Of je de boeken op het strand in de zon leest of juist na een dagje skiën op de piste, dat kan allebei.

Het plot uit ‘Sneeuwengelen’ is vrij voorspelbaar. Er komen helaas geen hele verrassende wendingen in het boek voor. Maar als je op zoek bent naar een relatief luchtig verhaal om even tussendoor te lezen, dan ben je bij ‘Sneeuwengelen’ aan het juiste adres.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Sneeuwengelen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 311
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400506374