Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Als een lopend vuurtje

Wanneer Nandi’s grote droom uitkomt - ze wordt aangenomen als prinses in Lang en Gelukkig Land - stelt haar vriend Brian haar een ultimatum: de baan of hun toch al niet meer zo geweldige relatie. Nandi aarzelt geen moment en kiest voor de baan.

Maar Brian blijkt dat niet zo leuk te vinden en hij brengt Nandi steeds vaker ongewenste bezoekjes op haar nieuwe werk. Gelukkig is daar Nandi’s knappe collega Maikel, die Nandi wel helpt haar ex van zich af te slaan. Zou hij dan wel een geschikte prins voor haar zijn?

‘Als een lopend vuurtje’ is het tweede deel van de Sprookjes bestaan-trilogie. Naast dit tweede deel kun je ook ‘De mooiste van het land’ en ‘De vlam in de pan’ lezen.

Tamara Haagmans weet in ‘Als een lopend vuurtje’ een heftig thema aan te stippen zonder dat ze er een heel zwaar verhaal van heeft gemaakt. Je ex stalken komt vaker voor dan we waarschijnlijk weten en dat kan vrij heftige gevolgen hebben. Dat laat de auteur binnen dit verhaal zien. Het kan nog veel heftiger aflopen, weten we helaas uit verschillende nieuwsberichten. Maar dat even terzijde…

Het is knap hoe de auteur dit heftige thema binnen het sprookjesachtige gebeuren weet neer te zetten. Lang en Gelukkig Land klinkt namelijk als een heerlijk themapark. Doordat dit het tweede boek uit de serie is, kun je je een steeds beter beeld vormen van het park en de personages. De hoofdpersonen uit het vorige deel komen namelijk ook nog even om de hoek kijken.

Haagmans heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor je dit korte verhaal zo uithebt. Het is een boeiend verhaal met een afgerond einde. Je zou de boeken uit deze serie volgens mij ook gemakkelijk door elkaar kunnen lezen, omdat de verhalen in principe losstaand zijn maar tegelijkertijd ook bij elkaar horen. Ga deze boeken lezen en ontdek wat ik daarmee bedoel.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Als een lopend vuurtje
Serie: Sprookjes bestaan
Genre: Roman
Aantal pagina's: 66
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030654