Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – De mooiste dag van je leven

Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, vindt in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en... hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Na het lezen van de flaptekst van ‘De mooiste dag van je leven’ vorm je je een bepaald beeld hoe het verhaal zal gaan lopen. In mijn geval bleek dit heel anders te gaan dan ik had verwacht. Dat is helemaal niet erg, maar het zorgde er bij mij wel even voor dat ik in het begin van het verhaal even moest schakelen. Ik kan niet uitgebreid vertellen hoe ik dacht dat het zou gaan verlopen, want dan kan ik teveel informatie weggeven wat er wel staat te gebeuren. Het is in ieder geval een iets andere zoektocht geworden dan ik had verwacht.

Tamara Haagmans heeft een prettige schrijfstijl. Ze vertelt het verhaal van Krista op een fijne manier, met af en toe een hoofdstuk tussendoor vanuit een ander personage. Die hoofdstukken geven je extra informatie, zodat je een geheel beeld krijgt van alle gebeurtenissen en omstandigheden. Jammer genoeg zorgt het er ook voor dat je voor je gevoel soms iets teveel uitleg krijgt. Het is heel fijn als je na het lezen van een boek antwoord op je vragen hebt, maar het is ook wel prettig als er soms wat meer aan de verbeelding van de lezers wordt overgelaten.

‘De mooiste dag van je leven’ lijkt een voorspellend verloop te hebben, maar Haagmans weet haar lezers hier en daar toch op een kleine verrassing te trakteren. Al met al zorgt deze feelgood roman ervoor dat je even lekker kunt wegdromen in een andere wereld.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: De mooiste dag van je leven
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024585212