Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Uit onverwachte hoek

Holly is een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over…

Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet?

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Uit onverwachte hoek’ word je aandacht getrokken. Dat komt onder meer hoofdpersonage Holly. Je bent benieuwd naar haar achtergrond en hoe ze is geworden wie ze nu is. Tamara Haagmans laat je dat stukje bij beetje ontdekken. Dit zorgt er mede voor dat je lekker door blijft lezen.

De meeste hoofdstukken lees je vanuit Holly, waardoor je haar het beste leert kennen. Een aantal hoofdstukken zijn echter vanuit Milan. Dat geeft het verhaal een soort extra lading, omdat je op die manier meer over hem te weten komt dan Holly in eerste instantie weet. Je begrijpt Milan daardoor beter en je snapt meer over zijn doen en laten. Interessant gedaan!

Haagmans heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor je door het verhaal heen vliegt. Ze weet de personages een mooie ontwikkeling door te laten maken en ze zorgt voor enkele obstakels in het verhaal. Vervelend voor de personages maar erg boeiend voor de lezer. En even een speciale vermelding voor de assistent van Holly. Wat is Vic een geweldig personage. Ik heb regelmatig even om hem moeten lachen. Mooie tegenhanger van Holly en daarom zijn ze zo’n goed team.

Al met al heb ik van het begin tot het eind genoten van ‘Uit onverwachte hoek’. Het verhaal leest fijn, kent leuke personages en geeft je een mooie inkijkje in de wereld van de fotografie. Vergeet niet om het dankwoord van Haagmans te lezen om te ontdekken hoe ze op het idee voor dit verhaal is gekomen.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Uit onverwachte hoek
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021031880