Overslaan en naar de inhoud gaan

Tatiana de Rosnay – Dit leven is van jou

De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur.

Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat. Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken.

Met ‘Dit leven is van jou’ heeft Tatiana de Rosnay een heel persoonlijk en haast intiem verhaal geschreven. Je wordt als lezer helemaal meegenomen in het verhaal van Martin en Célestine, waardoor je de beide personages al gauw in je hart sluit. Altijd fijn als een auteur dat voor elkaar krijgt.

De Rosnay heeft voor een zeer afwisselende schrijfstijl gekozen. Je leest het verhaal vanuit meerdere personages en dat geeft het wat extra’s. Het boek komt daardoor extra bij je binnen en je hebt moeite om het weg te leggen als je er eenmaal lekker in bezig bent. Wat is de vriendschap van Martin en Célestine bijzonder te noemen. Op het eerste gezicht lijkt dit nooit te kunnen slagen, maar… schijn bedriegt. ‘Dit leven is van jou’ is een bijzondere en mooie roman te noemen.

Auteur: Tatiana de Rosnay
Titel: Dit leven is van jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026356032