Overslaan en naar de inhoud gaan

Ted van Lieshout – Boer Boris gaat naar de markt

Boer Boris wil naar de markt om zijn producten te verkopen. Maïs, pudding, kaas, brood, aardappels, groenten... Hij wil er vanaf! Maar hoe moet hij op de markt komen?

De verkeerssituatie is erg onduidelijk en geen enkel voertuig lijkt toegestaan. Fietsen, auto's en ook raketten zijn verboden. Zal Boris zijn weg naar de markt kunnen vinden?

Tijdens mijn studie heb ik een collegereeks van Ted van Lieshout mogen volgen. Eén van de colleges stond in het teken van een schrijver die niet kon tekenen (= Ted van Lieshout) en een tekenaar die niet kon schrijven (= Philip Hopman). Als ik een boek met deze beide namen erop zie staan, moet ik altijd even terugdenken aan dat college.

‘Boer Boris gaat naar de markt’ is alweer het vijfde Boer Boris-prentenboek. Wat hebben Van Lieshout en Hopman een geweldige reeks prentenboeken gemaakt. De afbeeldingen zijn prachtig om te zien. Doordat er van alles op staat, nodigt het uit om er extra goed naar te kijken (zowel voor volwassenen als voor kinderen).

Het verhaal van ‘Boer Boris gaat naar de markt’ is leuk en prettig om te lezen, mede doordat het rijmend verteld wordt. Als kind kun je dan telkens proberen te raden welk voertuig nu weer verboden is. Erg leuk gedaan! Dat maakt het prentenboek leuk én leerzaam tegelijkertijd.

Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Titel: Boer Boris gaat naar de markt
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025759919