Overslaan en naar de inhoud gaan

Thomas Olsthoorn – Scoren!

Ben jij bekend met het verhaal van Jaap Eden, de eerste echte sportheld van ons land? Weet jij hoe Dafne Schippers wereldkampioen werd? En hoe Tom Dumoulin de honderdste Giro d’Italia wist te winnen?

In ‘Scoren!’ passeren bijzondere sporthelden uit de Nederlandse geschiedenis de revue, van Johan Cruijff tot Ireen Wüst, van Anton Geesink tot Esther Vergeer en van Fanny Blankers- Koen tot Max Verstappen. In korte verhalen lees je alles over de bijzonderste records, de onwaarschijnlijkste goals en de knapste prestaties. Zo kom je alles te weten over de Nederlandse sportgeschiedenis!

Jonge liefhebbers van sport zullen hun ogen uitkijken in het prachtige boek ‘Scoren!’ Ook hun (groot)ouders zullen dit boek met veel plezier bekijken en lezen. Het staat vol interessante en leuke weetjes over de meest bijzondere sporthelden uit onze geschiedenis. Daarbij komen hele bekende namen voorbij, waaronder Sven Kramer en Epke Zonderland, maar ook wat minder bekende namen, zoals Jaap Eden.

Thomas Olsthoorn besteedt aan alle sporthelden de aandacht die ze verdienen. Je leest een verhaal over de sportheld, waarna een pagina volgt met onder andere wist je dat-jes, cijfers&records en de grabbelton. Dat maakt van ‘Scoren!’ een leuk en leerzaam boek… voor jong én oud! Bij elke sportheld staat een mooie illustratie van de sporter-in-kwestie, gemaakt door Nazrina Rodjan. Zo heb je er meteen een goed beeld bij.

Olsthoorn heeft duidelijk rekening gehouden met de jonge doelgroep. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar en de teksten zijn daarop aangepast. Er is geen te moeilijk taalgebruik gebruikt en de verschillende zaken worden goed uitgelegd. Heel fijn! Een aanrader voor in je boekenkast… ook als je al ouder dan zeven jaar bent.

Auteur: Thomas Olsthoorn
Titel: Scoren!
Genre: Non-fictie / kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000378302