Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Hofman – Gedichten van de broer van Roos

Sinds zijn 14e schrijft Tim Hofman al gedichten. In deze bundel neemt hij je aan de hand mee zijn hoofd in. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap tot heel technisch geschreven stukken en bijna lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan.

Soms light verse, soms klassiek. Soms makkelijk, soms een puzzel. Soms zwaar, soms licht. Maar elke keer raakt het iets. Een beetje om te lachen, een beetje om te huilen.

Tim Hofman is bekend als presentator bij BNN/VARA, waar hij onder meer ‘Spuiten & Slikken’ en ‘Je zal het maar hebben’ presenteert. Daarnaast was in 2016 de winnaar van ‘Wie is de Mol?’ en wist hij Klaas van Kruistum als Mol te ontmaskeren. Veel mensen weten niet dat Tim al lang gedichten schrijft en als dichter optreedt. Voor mij was dat in ieder geval nieuw.

‘Gedichten van de broer van Roos’ bestaat uit allerlei soorten gedichten. Korte en lange gedichten met allemaal een (bijzondere) titel erboven. Een van de gedichten heet zelfs Kim. Met veel plezier en interesse heb ik ze gelezen. Een gedichtenbundel is geen boek dat je in een keer achter elkaar uitleest. Af en toe lees je een paar gedichten waar je dan even stil bij staat. Bij het ene gedicht is dat net wat langer dan bij het andere.

Wat opvalt aan de gedichtenbundel is de opmaak van de verschillende gedichten. Niet alles is rechttoe rechtaan gedrukt. Zo heeft het gedicht ‘Marketingplan van een timmerman’ de vorm van een kruis en maakt het gedicht ‘Komt een Toon Hermans bij de dokter’ je meteen aan het lachen. Al met al heeft Hofman met ‘Gedichten van de broer van Roos’ een interessante bundel geschreven.

Auteur: Tim Hofman
Titel: Gedichten van de broer van Roos
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 9789029091824