Overslaan en naar de inhoud gaan

Tina Frennstedt – Cold Case: Verdwenen

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense moordenaar die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.

De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van het Zweedse coldcaseteam, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

‘Cold Case: Verdwenen’ begint erg spannend, waardoor je meteen lekker in het verhaal lijkt te komen. Na het spannende begin kabbelt het verhaal echter wat rustiger voort. Tina Frennstedt neemt de tijd om enkele personages voor te stellen, met name Tess Hjalmarsson. Daarmee krijg je het idee dat de auteur meerdere boeken rondom dit hoofdpersonage wil gaan schrijven. Slim om over haar het een en ander te vertellen, maar het haalt wel even de spanning uit het verhaal. Daardoor leg je het boek wat gemakkelijker weg in plaats van dat je door wil blijven lezen.

Frennstedt heeft wel een prettige en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal prima te volgen is. Ook waan je je af en toe zelf even in Zweden door de gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving. Heerlijk! Langzamerhand komt er weer meer spanning in ‘Cold Case: Verdwenen’. Als lezer kom je vanaf dat moment beter in het verhaal en ben je vooral heel benieuwd hoe het allemaal af zal gaan lopen. Al met al heeft de auteur een prima thriller geschreven.

Auteur: Tina Frennstedt
Titel: Cold Case: Verdwenen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402704228