Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanessa Gerrits – Droom, durf, donut

Shaena O’Daleigh werkt in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen!

Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop...

Net zoals de voorgaande delen uit de North Ness Inn-serie heeft ook ‘Droom, durf, donut’ een pakkende titel die meteen blijft hangen. Hoeveel leuke en pakkende titels heeft Vanessa Gerrits nog meer voor haar lezers in petto in deze serie…

De vorige boeken werden vanuit Esme verteld; dit derde deel lees je vanuit Shaena. Het is leuk om dit personage beter te leren kennen en te ontdekken waarom ze bepaalde acties doet. Qua volgorde had de auteur wellicht beter eerst dit boek uit kunnen brengen en daarna ’Verliefd verloofd verkleumd’. Nu staan er nog dingen te gebeuren, waarvan je als lezer al weet hoe het af zal gaan lopen door het vorige boek.

Gerrits heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor ze haar lezers goed weet te vermaken. Je waant je weer even in Schotland en je krijgt steeds meer zin in donuts tijdens het lezen van Shaena’s verhaal. Het is dat ik die nog nooit zelf gemaakt heb, anders had ik het wel geweten… ;-)

De verhaallijn rondom Brent was niet overal even geloofwaardig, maar het gaf het verhaal wel wat extra mysterie mee. Al met al beleef je met ‘Droom, durf, donut’ weer een aantal fijne leesuurtjes.

Auteur: Vanessa Gerrits
Titel: Droom, durf, donut
Serie: North Ness Inn
Genre: Roman
Aantal pagina's: 172
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205944