Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Marlou

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Marlou.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op het moment lees ik ‘In de naam van de vader’ van Linda Jansma. Dit op advies van mijn moeder, ik zou dit boek niet gekozen hebben, de naam spreekt me niet aan. Het boek bestaat uit 4 delen. De eerste twee delen had ik zo uit, maar nu blijf ik een beetje hangen. Ik vind het wel een spannend boek, met veel verschillende personages. Nu ik eraan denk ben ik benieuwd hoe het afloopt! Ik ga toch gauw maar eens verder lezen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik ben nooit echt een lezer geweest. Maar als ik las, las ik graag boeken van Paul van Loon. Mijn moeder vond het altijd leuk om voor te lezen. Zij las mij vaak voor uit ‘Een visje bij de thee’ van Annie M.G. Schmidt (toen ik nog kleiner was). Sommige versjes kan ik nu nog zo opnoemen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik hou niet van boeken herlezen, als ik al weet hoe het afloopt. Maar als ik zou moeten herlezen dan zou ik de volgende boeken teruglezen:
* de serie van Angelique Haak. Wat zijn die boeken goed!!! Spannend.
* bijna alle boeken van Jodi Picoult. Zo mooi hoe haar boeken van alle kanten zijn belicht en het einde altijd totaal anders is dan je zou verwachten.
* ‘Achter gesloten deuren’ van B.A. Paris. Gewoon fantastisch. Spannend, goed einde. In een ruk uitgelezen. Nu ik erover nadenk... die laatste lees ik misschien écht nog wel een keertje!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik wil graag beginnen in ‘De zeven zussen’. Het blijft een beetje liggen omdat het er zoveel zijn, en ze zijn zo dik.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees het liefste op mijn e-reader. Met mijn KOBO Plus-abonnement heb ik mijn eigen thuisbibliotheek en is er altijd iets te vinden naar mijn zin/stemming.