Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Vanessa Gerrits

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Vanessa Gerrits. Zij is onder meer bekend van ’Leef lach loch’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben net klaar met ‘The Dazzling Heights’ – het tweede deel van The Thousandth Floor, een erg spannende Young Adult vol dramatische intriges en moderne snufjes. Geweldig leesvoer!
Omdat ik probeer af te wisselen qua taal, genre en medium (e-book of gewoon boek) ga ik hierna wellicht een Nederlandstalige feelgood lezen. Naar ‘Spotlights & Scones’ van Susan Muskee ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd, dus wie weet maak ik daar straks al een beginnetje aan!

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik ben lang niet altijd fan van lezen geweest (true story, geloof het of niet). Als jong kind las ik wel vrij graag, maar vanaf mijn middelbare schooljaren verminderde dat tot quasi niets. Een jeugdfavoriet aanduiden is dus niet zo makkelijk voor me, maar van Carry Slee heb ik destijds wel een aantal boeken heel graag gelezen!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Eén van mijn favoriete boeken om te herlezen is ‘The Host’, omdat ik er bij elke herleesronde iets nieuws in vind dat op dat moment waardevol is voor mijn leven.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat zijn er helaas heel veel, haha! Om er eentje uit te kiezen: ‘The Wrath and the Dawn’. Deze wilde ik zooooo graag toen ie pas uitkwam, maar intussen zijn we 5 (JA VIJF!) jaar verder en staat hij nog altijd mooi te wezen in de kast… Erg hé?

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik wissel echt af! Feelgood en thrillers verkies ik digitaal te lezen, omdat die covers me vaak ook niet zoveel uitmaken. Bij Young Adults daarentegen zijn de covers vaak zo mooi dat ik ze wel moet aanschaffen in paperback of hardback! Ik vind e-books een goede manier om plaats én geld te besparen en ben dan ook superblij dat ik voor mijn eigen feelgoodboeken nu bij een e-only uitgeverij zit.