Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Wendy

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Wendy. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog en haar website.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Momenteel lees ik ‘De Vijfde Kamer’ van Darline Degheldere en ik ben niet ontevreden, maar ook niet helemaal tevreden. Het boek is bijna uitgelezen en mijn recensie komt deze week online waar ik het nader zal toelichten. Daarnaast lees ik momenteel ook een kinderboek: ‘Het Kattenmeisje 2 - De babypoesjes’ van Nico de Braeckeleer en net als het eerste deel van deze serie is dit gewoon genieten van een heel leuk en fantasierijk kinderboek. Nu ik dit schrijf, valt me op dat het wel heel toevallig is dat beiden boeken van Vlaamse auteurs zijn ;-).

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Nu liggen mijn jeugdjaren al geruime tijd achter mij, maar ik was in die tijd helemaal gek van de serie van ‘De zwarte hengst’, geschreven door Walter Farley. Heb ooit de hele serie in mijn bezit gehad, uitgeleend en helaas niet teruggekregen. Sinds die tijd ben ik heel voorzichtig met het uitlenen van boeken.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Er zijn veel boeken die ik zou willen herlezen, bijvoorbeeld een aantal boeken met een terugkerend personage. Soms duurt het te lang voordat ik er aan toe kom een volgend deel te lezen, dat ik eigenlijk weer even van voor af aan wil beginnen met de serie. Maar ook is er zo af en toe een boek dat zoveel in zich heeft dat herlezen misschien een andere kijk op het verhaal geeft. Zo hoop ik binnenkort even tijd te kunnen maken om de thriller ‘Noorderlicht’ van Mariska Overman te herlezen. Deze heb ik mogen proeflezen en ben benieuwd of ik na het lezen van het uiteindelijk resultaat alles in hetzelfde perspectief zal zien.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Poeh, er staan nog heel veel ongelezen boeken in de kast, en een aantal daarvan zeker al een paar jaar. Waarom ze ongelezen blijven? Omdat ik de mooiste recensie-exemplaren toegestuurd krijg die voorrang op deze boeken hebben. Er zijn steeds goede voornemens om elke maand een aantal van de ongelezen boeken op te pakken, en heel soms lukt het ook, maar meestal dus niet. Een luxeprobleem noem ik dat.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ondanks dat ik ook best veel op de e-reader lees, vooral ’s avonds in bed vind ik het wel makkelijker, gaat mijn voorkeur uit naar papieren boeken. Het uiterlijk van een papieren boek is veel mooier natuurlijk, de geur van een boek is heerlijk en ik heb altijd het gevoel dat ik de tekst beter in me opneem dan met een digitale versie.