Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – De Effies naar de top!

Bas speelt bij de Effies, samen met Kim, Frank en Jordi. Ze spelen een belangrijke wedstrijd. Alleen is de tegenstander wel heel sterk. Soms spelen ze zelfs gemeen. Lukt het de Effies om toch te winnen?

Ook verkopen ze loten voor een goed doel. Omar krijgt er een van Bas. Maar dan is hij zijn lot kwijt… Een tijdje later heeft Bas pech. De Effies krijgen nieuwe shirts. Bas probeert die van hem schoon te houden, want ze moeten op de foto. Maar dan gaat het toch mis!

In ‘De Effies naar de top!’ zijn drie verhalen te lezen over de Effies. Het is een bundeling van ‘Op naar de top’, ‘Een mooie actie’ en ‘Een knal tegen de bal’. Het leesboek is op AVI E4-niveau. Vivian den Hollander heeft zich prima ingeleefd in haar jonge doelgroep. De zinnen zijn kort en bevatten niet te moeilijke woorden, zodat de lezertjes het verhaal zelf op hun eigen tempo kunnen lezen.

Ook de onderwerpen passen uitstekend bij de doelgroep. De verhalen gaan niet alleen over een voetbalclub, maar ook over wat meer alledaagse zaken. Zo gaat één van de verhalen over het verkopen van loten voor een goed doel en welke prijzen ermee te winnen zijn. Den Hollander zorgt ervoor dat (leren) lezen leuk is.

De illustraties van Saskia Halfmouw zien er leuk en kleurrijk uit. Dankzij deze afbeeldingen komen de personages uit de verschillende verhalen tot leven voor de lezers. Zo zien ze precies wie wie is en wat ze allemaal meemaken. Dat helpt om de verhalen nog beter te begrijpen.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: De Effies naar de top!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000362806