Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Jij ook van mij!

Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen.

Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven?

De boeken van Vivian den Hollander zijn enorm populair bij jonge kinderen (én hun (groot)ouders). Niet gek natuurlijk, aangezien het leuke verhalen zijn met vrolijke illustraties. Dat geldt ook voor haar nieuwste boek ‘Jij ook van mij!’

Den Hollander heeft een leuke en toegankelijke schrijfstijl, waardoor haar verhalen prettig zijn om voor te lezen en goed zelf te lezen zijn voor beginnende lezers. In elk boek komen herkenbare thema’s voorbij. ‘Jij ook van mij!’ gaat onder meer over logeren, iets verliezen en vriendschap. Met name dankzij dat laatste thema sluit dit boek uitstekend aan bij de Kinderboekenweek 2018, die in het teken zal staan van Vriendschap.

De hoofdstukken zijn kort en worden prachtig geïllustreerd dankzij Dagmar Stam. Haar illustraties passen prima bij elk hoofdstuk en zorgen ervoor dat het verhaal nog meer gaat leven voor kinderen. Al met al heeft Den Hollander weer een leuk kinderboek geschreven.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Jij ook van mij!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000360680