Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Naar oma en opa Pannenkoek

Wat een feest! Lisa en Jimmy mogen bij de opa en oma van Jimmy gaan logeren. Lisa pakt samen met haar moeder haar koffertje in. Ze neemt van alles mee en natuurlijk mag haar lievelingsknuffel niet ontbreken. Jimmy laat zijn knuffelaap thuis. Hij vindt zichzelf al groot genoeg om zonder knuffel te slapen.

Jimmy en Lisa hebben heel veel plezier tijdens de logeerpartij. Ze gaan naar de dierentuin, opa bakt de allerlekkerste pannenkoeken en oma leest voor. Als ze gaan slapen, mogen ze samen in het grote bed liggen. Maar dan wordt Jimmy stiller; hij mist zijn knuffel…

‘Naar oma en opa Pannenkoek’ is een heerlijk boek om te lezen of om uit voorgelezen te worden. Vivian den Hollander schrijft op een leuke manier en behandelt een aantal onderwerpen op een toegankelijke manier voor kleuters. Denk hierbij onder meer aan uit logeren gaan, heimwee hebben en lievelingsdieren in de dierentuin.

Voor kleuters zijn de illustraties van Dagmar Stam natuurlijk een feestje om naar te kijken. Daardoor komt het verhaal nog meer tot leven. Ook kun je als je voorlezer het verhaal op die manier nog interactiever maken. Mijn favoriete afbeeldingen zijn die in de dierentuin. En wat leuk dat de stokstaartjes genoemd worden. Dat vind ik ook erg leuke dieren.

Den Hollander heeft al verschillende boeken geschreven waarin Lisa en Jimmy voorkomen. Met ‘Naar oma en opa Pannenkoek’ heeft de auteur weer een leuk boek in het rijtje erbij geschreven. Menig kleuter zal dit verhaal vaak door papa, mama, opa, oma of een ander familielid voorgelezen willen hebben.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Naar oma en opa Pannenkoek
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000350308