Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy Brokers – Baguette met jam voor twee

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. Wat nu?

Na het lezen van ’Leven met een leugen’ ontdekte ik dat er een eerder deel verschenen was, waarin enkele personages uit het boek ook voor kwamen. Dat bleek ‘Baguette met jam voor twee’ te zijn. In dit deel draait het om Lize de Ruiter. De boeken zijn prima losstaand te lezen, maar mocht je nog aan deze serie boeken beginnen dan zou ik ze “op de juiste volgorde” lezen.

Het duurde bij ‘Baguette met jam voor twee’ eventjes voordat je lekker in het verhaal zit. Twee personages in dit boek doen zich ietwat anders voor dan in ‘Leven met een leugen’. In dat tweede boek zijn ze wat leuker, wat mij betreft. Daardoor was het even wennen aan hoe deze personen eerst bleken te zijn. Als je daar eenmaal doorheen prikt, leest het prima verder.

Wendy Brokers heeft een mooi verhaal geschreven. Ook al lijk je in het begin te kunnen uitstippelen hoe het allemaal zal gaan lopen, toch heeft de auteur hier en daar een verrassing voor haar lezers. Dat is natuurlijk leuk. Ze maakt het haar personages ook niet altijd even gemakkelijk. Dat geeft het verhaal wel wat extra’s.

Richting het einde geeft Brokers je steeds meer informatie over het verleden van met name Lize. Je gaat haar en haar beslissingen daardoor beter begrijpen. Er vallen zaken op hun plaats, ook uit het tweede boek. Leuk detail: de auteur is bezig met een derde boek dat om Femke draait. Elke avond om 19:00 uur plaatst ze een stukje hieruit op haar Facebook-pagina.

Auteur: Wendy Brokers
Titel: Baguette met jam voor twee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584217