Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy Brokers – Leven met een leugen

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle één van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

‘Leven met een leugen’ wordt verteld vanuit Sophie Wolters. Je leert haar langzaamaan steeds beter kennen en ontdekt wat zij zoal in het verleden heeft meegemaakt. In het begin van het boek ben je nog even zoekende waar Wendy Brokers met het verhaal naartoe wil gaan, maar vanaf het moment dat Sofie en Jelle niet onder elkaar uitkunnen heeft de auteur je te pakken. Stukje bij beetje ontdek je de geheimen van enkele personages en dat laat je als lezer niet altijd onberoerd. Een aantal scènes uit het boek lees je met tranen in je ogen of huil je misschien zelfs even heel hard. Je kunt namelijk ineens terugdenken aan een eigen verlies…

Brokers heeft een aantal mooie en leuke personages gecreëerd. Ondanks hun verleden en/of hun streken sluit je ze uiteindelijk allemaal stuk voor stuk in je hart. Door de fijne schrijfstijl van de auteur zie je deze mensen en de omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt helemaal voor je. Daardoor komt een verhaal nog meer tot leven. Heerlijk!

Richting het einde van het verhaal volgt een mooie en emotionele ontknoping. Je wil eigenlijk nog helemaal geen afscheid nemen van deze leuke groep mensen. En dan ontdek je in ‘Het dankwoord’ dat er een los te lezen eerder deel is verschenen, getiteld ‘Baguette met jam voor twee’. Leuk!

Auteur: Wendy Brokers
Titel: Leven met een leugen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022587348