Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy de Liefde – Ho-ho-hopeloos verliefd

Als Kato vlak voor kerst gedumpt wordt door Gideon en tegelijkertijd opa Coos - haar beste vriend - uit haar leven glipt, neemt ze een drastisch besluit. Ze boekt halsoverkop een vlucht naar Curaçao. Weg van alle familieverplichtingen en haar gesettelde vrienden - en zo dicht mogelijk bij haar lieftallige opa dankzij alle warme herinneringen aan hem die het eiland met zich meebrengt.

Dan vindt ze vlak voor vertrek bij het opruimen van haar opa's spullen een brief. Een brief die haar reis naar paradijselijk Curaçao een hele andere wending zal geven…

Wendy de Liefde heeft met ‘Ho-ho-hopeloos verliefd’ een heerlijk kerstverhaal geschreven. Geen standaard verhaal, zoals al die romcoms op Netflix bevatten. Bereid je voor op drama, lachen, huilen, liefde, vriendschap en verdriet. De auteur weet verschillende emoties op te roepen met dit verhaal en dat bij elkaar maakt het gewoon een fijn kerstverhaal.

Al vrij in het begin van ‘Ho-ho-hopeloos verliefd’ weet de auteur verschillende vragen op te roepen bij de lezer. Wat is er precies gebeurd tussen Kato en Gideon? Hoe komt het dat Kato’s band met haar opa zo sterk is? Hoe zit het precies tussen Kato en haar ouders? En waarom wil ze de kerstdagen niet met haar familie doorbrengen? Stukje bij beetje geeft De Liefde je antwoord op deze vragen. Het meeste ontdek je vanuit hoofdpersonage Kato. Het verhaal wordt vanuit haar verteld. Enkele hoofdstukken zijn vanuit iemand anders. Wie dat is, ontdek je als je dit verhaal gaat lezen.

Het verhaal leest vlot en wordt op een hele fijne manier verteld. Je krijgt een goed beeld van alle personages, van de verschillende gebeurtenissen en van Curaçao. De ontknoping komt niet helemaal als een verrassing, maar dat doet verder niets af aan het verhaal. Dompel je deze kerstperiode even onder op een zonnig oord en ontdek welke gevolgen de brief heeft die Kato bij haar opa’s spullen vond.

Auteur: Wendy de Liefde
Titel: Ho-ho-hopeloos verliefd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 220
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9798215871263