Overslaan en naar de inhoud gaan

Xenia Kasper – Ongeremd

Misdaadjournaliste Maja van Tijl is gelukkig getrouwd met Brad. Uit een eerder huwelijk heeft ze een zoon, Bono. Voor haar populaire televisieprogramma onderzoekt ze de moord op een zakenman. Ze werkt hierbij samen met twee rechercheurs, Bert en Monique. Ze hoopt echter dat ze de moord zelf kan oplossen om zo een primeur te scoren in haar programma en daarmee de kijkcijfers omhoog te krijgen.

Als er een tweede moord volgt, gaat het ineens een hele andere richting uit dan Maja ooit had kunnen vermoeden. De druk om de moordenaar te vinden wordt steeds groter, zowel bij Maja als bij de rechercheurs. Maja raakt persoonlijk betrokken bij de oplossing van de zaak… en dat is niet zonder gevaar voor haar eigen leven.

‘Ongeremd’ lees je vanuit verschillende personages, waardoor het in het begin even wennen is. Je moet dan echt even schakelen vanuit wiens gedachten je wanneer leest. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat je een goed beeld kan vormen van de verschillende personages. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat Maja een vrij hechte zakelijke band heeft met de beide rechercheurs, en dat ze elkaar op de hoogte houden over het lopende onderzoek. Ik vroeg me wel af in hoeverre dit ook zo in het echt zou voorkomen.

Xenia Kasper bouwt de spanning in het verhaal goed op. Stukje bij beetje geeft de auteur meer informatie en word je nieuwsgierigheid groter. Hoe zit alles nu eigenlijk precies in elkaar? Het resulteert in een vrij verrassende ontknoping, waarin alle losse eindjes aan elkaar worden geknoopt. Niet alles is daarbij even bevredigend, maar ‘Ongeremd’ is zeker de moeite waard om te lezen.

Auteur: Xenia Kasper
Titel: Ongeremd
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 348
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789049953195