Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Meijer – Bubbelbaden en dubbeldekkers

Bubbelbaden en dubbeldekkers

Als Emma voor haar werk overgeplaatst wordt naar Londen doet ze, tot grote verbazing van haar collega’s, niet bepaald een vreugdedansje. Sterker nog, ze moet er niet aan denken om aan de andere kant van de Noordzee te gaan wonen. Zeker niet als blijkt dat haar irritantste collega’s met haar meegaan. Bovendien vindt Emma haar Engels niet bepaald goed en stiekem heeft ze enorm last van heimwee. Maar na het verbreken van haar relatie is ze wel op zoek naar een nieuwe woonruimte… En wordt het niet eens tijd dat ze op eigen benen leert staan?

Met lood in haar schoenen pakt Emma haar koffers. Ze heeft in Londen een tijdelijke kamer kunnen huren bij Tilly, een meisje van haar leeftijd, en langzaam maar zeker went ze aan het idee dat ze een halfjaar van huis is. Dan blijkt dat Emma niet de enige is die bij Tilly een kamer huurt. Emma begint haar hart te verliezen aan Londen. Of hebben haar andere huisgenoten hier ook iets mee te maken? Wil ze straks nog wel naar huis?

Wat heeft Denise Meijer met ‘Bubbelbaden en dubbeldekkers’ een fijne en leuke roman geschreven. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet de auteur haar lezers het verhaal in te trekken. Ze zorgt er hiermee dat je het verhaal het liefste in één keer uit wil lezen. Dat komt onder meer door de fijne setting in Londen, door de leuke personages (ik ben helemaal fan van Tilly) en door de mooie groei die hoofdpersonage Emma doormaakt.

Meijer weet met haar beeldende schrijfstijl de Londense wereld helemaal tot leven te brengen. Zelfs als je nog nooit in deze stad bent geweest, kun je je er een beeld bij vormen hoe het daar is op de plekken waar Emma komt. Ik kreeg in ieder geval direct weer zin om naar deze plaats te gaan. Het is zo fijn als je helemaal meegenomen wordt in een verhaal. Dan vergeet je alles om je heen en waan je je lekker even in een andere wereld. Dat heeft de auteur met ‘Bubbelbaden en dubbeldekkers’ absoluut voor elkaar gekregen. Ontdek zelf hoe fijn dat is en ga dit boek lezen!

Auteur: Denise Meijer
Titel: Bubbelbaden en dubbeldekkers
Genre: Romand
Aantal pagina's: 126
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208075