Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Meijer – Niet geschoten is altijd mis

Niet geschoten is altijd mis

Femke dacht altijd dat haar leven hetzelfde zou verlopen als dat van haar acht jaar oudere zus. Studeren, een relatie, trouwen, kinderen… Het leek bij Charlotte allemaal vanzelf te gaan. Maar bij Femke wil het niet zo lukken in de liefde. Bij elke nieuwe relatie krijgt ze binnen een jaar een bepaalde itch en wil ze er zo snel mogelijk weer vandoor. Met haar meest recente ex leek het even anders te lopen, tot ze toch weer de kriebels kreeg.

Gelukkig kan Femke altijd terecht bij haar zus Charlotte, haar man Aart en hun dochters Julianne en Fabiënne. De twee meiden vinden het tijd dat hun tante weer een vriend krijgt en besluiten haar een handje te helpen. Ze bedenken een geniaal plan dat niet bij iedereen in goede aarde valt. Tegelijkertijd merkt Femke dat haar ware liefde misschien dichterbij is dan ze denkt. Alleen lijkt hij iets te veel van zijn vrijheid te genieten…

Laat ik mijn recensie hiermee beginnen: ik ben echt wel fan van de schrijfstijl van Denise Meijer. En ik hoop dat er ooit een boek van haar op papier mag verschijnen. Ik zou graag eens een langer verhaal van deze auteur lezen. Gelukkig heeft ze inmiddels al heel wat korte verhalen op haar naam staan, die zeker de moeite waard zijn om meer dan eens te lezen.

En dan nu naar ‘Niet geschoten is altijd mis’. Wat heb ik dit boek met plezier gelezen. Femke is een leuk hoofdpersonage. Maar ik heb vooral genoten van haar nichtjes en de actie die zij bedenken samen met hun vader. Over Aart gesproken: hij heeft een kleine rol in het verhaal; hij wordt wel op een hele leuke manier neergezet. Iedereen zou een zwager als Aart kunnen gebruiken. Misschien niet op alle momenten in je leven, haha. Dat zal je begrijpen als je deze novelle gelezen hebt.

‘Niet geschoten is altijd mis’ wordt op een leuke en grappige manier verteld. Meijer zorgt ervoor dat je Femke beter leert kennen en ze laat zien dat familiebanden heel belangrijk kunnen zijn. Het is mooi om te lezen wat voor band Femke met haar nichtjes heeft, zelfs nu ze niet meer bij hen woont. Het verhaal leest vlot, laat je lachen en heeft een mooi en romantisch einde. Heerlijk verhaal!

Auteur: Denise Meijer
Titel: Niet geschoten is altijd mis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098719