Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse auteurs – Romcomnibus

Romcomnibus

Het gevoel van vakantie, zwoele zomeravonden en de geur van zonnebrand: dat zijn slechts een paar ingrediënten van deze allereerste Romcomnibus. Negen heerlijk zonnige feelgoodverhalen van onder andere Lisette Jonkman, Susan Muskee, Astrid Slootweg en Martin Gijzemijter. Verheug je je al op zonnige locaties en zinderende zomerliefdes?

Laat je rondleiden in Praag, eet een Summer Special op Terschelling en ontdek het Schotse dorpje Runlaighry. Zwijmel weg bij smakelijke romances op het strand of op het water, proef de lekkerste ijssmaken, knuffel met minischaapjes, stretch je lijf op een yogafestival en bezoek eens een datingcoach die haar beroep een wel heel warm hart toedraagt...

Martin Gijzemijter (bekend van onder andere de prachtige dichtgedachten) schreef samen met Lisette Jonkman, Susan Muskee en Astrid Slootweg een zomerse schrijfwedstrijd uit. De vijf beste korte verhalen kregen een plekje in de eerste ‘Romcomnibus’. De schrijfwedstrijd werd een groot succes en het resultaat mag er absoluut zijn!

De verhalenbundel bestaat uit negen korte verhalen, waarvan het verhaal van Lisette Jonkman het langste is. Als je deze auteur volgt, weet je dat dit geen verrassing is. Het werd zelfs in het dankwoord extra benoemd. Heerlijk! Elk verhaal kent een eigen zomers onderwerp en zijn elk uniek in hun eigen soort. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze zich in een zomerse omgeving afspelen, maar verder zit er voor ieder wat wils tussen.

Het fijne aan een verhalenbundel is dat je lekker tussendoor een verhaal kan lezen en dat je op een geheel ander moment aan een volgend verhaal kan beginnen. Elk verhaal leest prettig en de vijf winnaressen van de schrijfwedstrijd laten zien dat de lat heel hoog lag. Dat belooft nog wat als deze schrijfwedstrijd vaker wordt georganiseerd. Ik heb van elk verhaal genoten en bij sommige verhalen hoopte ik zelfs dat ze nog langer waren geweest. Wat betreft de winnaressen: ik hoop dat zij nog vaker een (kort) verhaal gaan publiceren. Het smaakt zeker naar meer.

Als je de ‘Romcomnibus’ voor dinsdag 13 juli bestelt bij de Bruna, krijg je drie euro korting.

Auteur: Diverse auteurs
Titel: Romcomnibus
Genre: Romans
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: MG Publishing
ISBN: 9789090348100