Overslaan en naar de inhoud gaan

Gillian King – Opgesloten

Opgesloten

Het is vier jaar geleden dat Nora’s tweelingzus spoorloos verdween. Net als elk jaar gaat Nora naar de plek in het bos waar Emma’s fiets werd aangetroffen. Maar dit jaar is ze niet alleen. In de verte staat een man naar haar te kijken en Nora heeft er direct een slecht gevoel bij.

De volgende dag ontvangt ze een briefje. De man weet wat er met haar zus gebeurd is en vraagt Nora om hem te ontmoeten. Maar is het wel verstandig om met hem af te spreken? Wat als haar hetzelfde lot als haar zus te wachten staat?

Gillian King staat bekend als dé koningin van de realgood. Met ‘Opgesloten’ maakt ze een uitstapje naar het thrillergenre en dat smaakt zeker naar meer. Dit boek hoort bij de Kluitman novelles die de jeugd makkelijker en meer aan het lezen moet krijgen. De novelles zijn rond de 100 pagina’s en kennen een spannend verhaal.

King weet met ‘Opgesloten’ een spannend en interessant verhaal te vertellen. Vanuit Nora wordt het verhaal verteld en de auteur weet je direct in het boek te krijgen. Je bent nieuwsgierig wat er gebeurd is met Emma, waar ze nu is en of ze nog leeft. Vanaf het moment dat Nora een briefje heeft ontvangen, stijgt de spanning in het verhaal. Zonder te verklappen wat er daarna gebeurt, kan ik wel vertellen dat je het boek dan in één keer uit wil lezen. En die ontknoping… had ik niet zien aankomen. Aanrader voor de jeugd (en andere liefhebbers van de Kluitman novelles). Wat mij betreft, mag King nog eens een spannend verhaal schrijven… als ze ook nog maar haar fijne en mooie realgoods blijft schrijven.

Auteur: Gillian King
Titel: Opgesloten
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020654868